Az utóbbi két hétben nem voltunk valami sokat itthon, és ez a tendencia marad is: szombaton Rádócon worldwide Gueth-találkozó lesz, este Sziget, vasárnap várhatóan regenerálódás. Egy hét múlva a 7. jenõi fesztivál, aztán vasárnap remélhetõleg balatoni pancsolás -- ez vágyálom ezer éve, csak vagy nem érünk rá, vagy 15 fok van.

Ennek ellenére vannak kisebb fejlemények itthon is, vegyük sorba.

Na jó, akkor legyen címlapon a kedélyeket annyira borzoló kémény-akta újabb lapja: tegnap tehát itt voltak a kéményesek, megvizsgáltak mindent a földszinten, pincében, padláson, mondtak olyan szavakat, hogy ûrszelvény meg izé, a többit nem tudtam megjegyezni, megint kiöntöttek egy vödör hamut a kéménybõl (lefele lejt a kivezetõ csõ, összeszed mindent), majd a következõ lehetõségeket vázolták fel:

  1. A kazáncsõ gyûjtõkéménybe megyen, ezért a felettünk lakókkal és a társasházzal való egyeztetés után kezdõdhet egyáltalán a vizsgálat, minden kütyüt, ami a kéménybe pöfög, megvizsgálnak, aztán jöhet a kéménybélelés (az összes buktatójával), na meg a kazáncsere. - Eme lehetõséget azért vetjük el, mert nem  akarunk egyezkedni senkivel, hogy mit fizessen, nem akarjuk, hogy valaki kazánt cseréljen, mert kiderül, hogy az övé is rossz stb.
  2. Kémény kivezetése a falon, ahogy Pityok is javasolta. A fürdõszobaablak mellett menne ki a kémény, kiszippantva minden pöffenetet a jövendõbeli kazánból. Ezügyben az önkormányzattal kell egyeztetni, ma rá is vetem magam a témára. (Mi kell elõbb engedély vagy terv?) A mögöttünk lévõ ház egyik lépcsõházában 4 ilyet is láttunk, reméljük, mi is kapunk engedélyt. Így legalább a kémény-dolog ki van pipálva, és senki nem fog a kémény miatt ugrálni. Mondjuk lesz egy csõ a fürdõszobában, de majd szeretni fogjuk. A lényeg, hogy mihamarabb legyen rendes fûtés, mert már azt vizionálom, hogy a mi karácsonyfánk fog legtovább megmaradni a neki kellemes idõjárás miatt.

Ennyit a kéményrõl, Gábor majd helyesbít, ha valami butaságot írtam.

Most nézzünk néhány képet, mert már sok a szöveg. Elõször is a faliújság és a kulcstartó:

1815048.jpg

A faliújságon látható képeslapról mindenképpen szeretnék írni -- Szentes mellõl érkezett egy legelõrõl, ahol Panka és Imi sétáltak, megtalálták a lufira kötött lapot, és kedves szavakkal visszaküldték - nagyon köszönjük! Az övék mellett még egy esküvõn felreptetett lufi landolt rendben: ez a másik Szentendrérõl nem merészkedett ki, hanem egy dalos pacsirtánál landolt, aki szintén igazán-igazi kedvességeket írt nekünk, és Hamvas Béla könyvét is elreptette hozzánk. Egyébként pont tegnap olvastam, hogy HB Szentendrén van eltemetve, de nyilván nem emiatt kaptuk ezt az olvasnivalót. Mindkét lapnak nagyon-nagyon örülünk :)

Aztán lássuk a "csillárt", egy kevéssé sikerült fotón -- ez volt az egyik elsõ felszerelés, ami a lakásba érkezett, de most fel is tekeredett a villanykörtére, íme:

1815055.jpg

Legközelebb beszámolunk a konyhapolcok fejlõdésérõl (tegnap sok ßß$$;`²°¢ szedtevetteteremtette közepette felkerült a felsõ polc is). Ésésésés megrendeltük az ágyat is, szeptember elején érkezik. A matrac egyelõre marad a régi, de nem soká, azt ígérem!